Blog

My Gentle Birth Love Story

 Birth of Nuha Azzahra 3.5.2017 3pm Petang tu kul3 ada appoinment urut saraf kat Spa Al Fateh Alam Impian Shah Alam. Konon konon nak betulkan kot ade urat tersimpul ke maklumla mengandung ni urat smua bersimpul. Kot la sebab urat tak betul aliran darah ke rahim tak lancar. Sebab tu takde rasa contraction sbb dah overdue. Hehe Sambil tu nak ikhtiarkan betulkan kedudukan baby sebab last scan doktor kata dalam kedudukan posterior, maksudnya kepala hadap depan tu. Yg biasa hadap punggung ibu. read more

Hukum Wanita Hamil Meninggalkan Puasa?

24/05/2017

Hukum Wanita Hamil Meninggalkan Puasa? />
Hukum Wanita Hamil Meninggalkan Puasa? Adakah wajib qadha' atau fidyah atau lainnya? read more

Ibu alami masalah susu badan sikit?

Ibu alami masalah susu badan sikit? />
"Baru masuk kerja, susu badan sikit je." Pasti ramai ibu ibu yang mengalami masalah begini. dalam cuti pantang susu melimpah ruah. Bila naik kerja, stress pula di tempat kerja. Susu badan sikit je dapat dari perahan tak mampu tampung demand anak. Terlebih dahulu ibu harus kenalpasti punca mengapa susu badan sikit. Boleh jadi stress di tempat kerja, stress sebagai ibu pertama kali, stress tak capai demand anak. Bila dah kenalpasti punca, baru ibu ibu lebih mudah selesaikan masalah susu badan sikit. read more

Lisa Surihani Selamat Melahirkan Bayi Lelaki

23/04/2017

Bengkung Kurus

Lisa Surihani Selamat Melahirkan Bayi Lelaki />
"Alhamdulillah Lisa Surihani telah selamat melahirkan bayi lelaki pagi tadi." Pada jam 9.35am pagi tadi, Yusry KRU sempat memuat naik status di Instagram miliknya, menyatakan dan berkongsi perasaan bersyukurnya apabila Lisa Surihani telah selamat melahirkan bayi lelaki mereka pagi tadi. Kelihatan pada gambar yang dimuat naik oleh Yusry, ibu mertuanya dan anak sulung mereka Yahaira Leanne begitu gembira menyambut kelahiran si comel itu. read more

Suka Tengking Anak? Kesan Negatif Yang Ibu Bapa Patut Tahu

Suka Tengking Anak? Kesan Negatif Yang Ibu Bapa Patut Tahu />
Memarahi anak dengan suara tengkingan boleh merosakkan keperibadian mereka semasa sedang membesar. Berikut antara kesan buruk yang boleh berlaku kepada si kecil. read more